Registrácia


Zabudnuté heslo / Lost Password

​​ 
Dievča týždňa
Klikni pre zvacsenie
Chlap týždňa
Klikni pre zvacsenie

US Open naživo na TV Tipsport!
Wimbledon naživo a 15€ pre nových hráčov
Doxxbet - Druhé podanie jedine s nami!


Ford Auto, Ford novinky
nasetipy.com - politicke kecy



Viac o Tipli nájdeš TU





Swiss Casino

CleverTips.net

Jooble

Prosím, ak máte záujem tipovať vo Fortune, zaregistrujte sa cez nasledujúci textový odkaz.

Registrácia SK zákazníkov
Registrácia CZ zákazníkov



sport radio live stream

Live Výsledky

Ak sa Vám NašeTipy páčia, zdieľajte 

Zdieľajte NašeTipy.com na Facebooku Zdieľajte NašeTipy.com na Twitteri Zdieľajte NašeTipy.com na Google+ Pošlite email s linkom na NašeTipy.com Zdieľaj NašeTipy.com na sieti LinkedIn

¤ ~ Athletic Special ~ ¤

Day 4 [Tuesday] / 13.08.2013 / autor: Ezio
preview -> Šport: Atletika | Zobrazení: 1584x | Počet komentárov 1x | Pridané: 13.08.2013, 09:46 | Zobraz všetky previews od nicku Ezio  »

Tak a je to tu, pomaličky sa blíži aj závod, ktorý odštartuje 4. deň majstrovstiev sveta v atletike, v Moskve. Dnes budeme opäť vidieť elitu športovcov a športovkýň z mnohých krajín ako bojujú o medaily a to v niekoľkých disciplínach. Dnes sa budú konať disciplíny ako tyč, disk, behy. Samozrejme dnes uvidíme športovať obe pohlavia, aj ženy aj mužov.

 

Ja som si vybral tieto disciplíny a dúfam, že aj Vám budú vyhovovať: 400 a 800m muži. 3000m prekážok ženy a samozrejme tyč žien.

Tak poďme nato.

 

 

Muži - 400m

 

Túto disciplínu mám veľmi rád, patrí medz najobľúbenejšie a najsledovanejšie, aspoň u mňa. V tejto disciplíne medzi najväčších favoritov patria Leshawn Merrit a Kirani James, ktorý podávajú naozaj dobré výkony. Merritt ako niektorý viete drží svetový rekord a jeho čas vtedy bol 43,75s a bol to naozaj vynikajúci čas. Ani jeden z bežcov sa k takej hranici v poslednej dobe neproblížil. Jeho tohtoročné maximum je 44.09s. Jeho forma už upadá a svoje hviezne roky už zažil. Forma nie je najlepšia, ale šanca na medailu je tu vysoká. Druhým favoritom je James, ktorý na Olympíjskych hrách vyhral zlato, on chytil formu a tá mu aj zostala. Jeho životným maximom bol čas 43,94s. Tento rok už na svoje maximm zaútočil, ale zaostal o prá stotín. Jeho čas bol 43,96s. Pred kamerou a v rozhovore vyhlásil, že svoj osobný rekord bude atakovať za každú cenu. Myslím, že títo dvaja bežci si to v tejto disciplíne rozdajú naplno. Ostatný súperi majú časy za tento rok horšie o vyše sekundu, čo je teda dosť nato, aby konkurovali tímto dvom favoritom. Ohroziť ich však môžu. Napríklad Masrahi, Santos, Borlée, McQuay. Veľké nádeje však vkladajú na novú hviezdu zo Soudskej Arábie, ktorá tento rok zabehla 400m za 44.61s, čo je teda pekný výkon a chlapík má potenciál. Je to zároveň jeho osobný rekord. Určite netreba Araba hneď vyradiť z favoritov, možno nám niečo ukáže a ja v to verím. Ostatný uuž nemajú čo ukázať, majú horšie časy než Arab. Kirani James bude štartovať v 5. dráhe. Meritt bude štartovať v 6., takže myslím, že James si ustráži pozíciu svojho súpera. Merritt nebude vidieť, ako štartuje James a má nevýhodu. Masrahi si berie 3. dráhu, takže ten si to tam bude sledovať.

          Tipy   

                   James K.  ~  V ( 1. )  ~  1.50  ~  8.7/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:45.

             Masrahi Y.A. - Santos L.  ~  1  ~  1.45  ~  8.4/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:45.

             Borlée J. - Maslák P.  ~  1  ~  1.63  ~  6.7/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:45.

 

 

Muži - 800m

 

Ďalši beh, takže ďalšia obľúbená disciplína. V tejto disciplíne považujú za najväčších favoritov, až štyroch športovcov. Najväčším papierovám favoritom je Mohammed Aman. Veľkým favoritom je aj Duane Solomon, ale aj Nick Symmonds patrí medzi elitu. Štvrtým favoritom je Ayanleh Souleiman. V tejto sezóne kraľuje s najlepším časom Solomon a jeho čas bol 1:43.27. Za ním však hneď obsmŕda Aman, ktorého čas za tento rok bol 1:43.33. Symmonds má čas, už o trošku slabší, ale stále dobrý. Má hodnotu 1:43.67. No a vychádzajúca hviezda Souileiman, dosahuje najlepšie výkony v tejto sezóne, tento rok zabehol aj svoje maximu a to malo hodnotu 1:43.63. Divokú kartu má v tomto behu Bosse, ktorého tohto sezónny čas je len o 10 stotín väčší, než Simmondsov. Myslím, že toto bude taktiež pekné divadlo. Solomon behá neuveriteľné výkony. Stávkové majú v ponuke duely s bežcom zo Saudskej Arábie, Mohammedom Abdulaziz Madamom, ktorého v niekoľkých dueloch favorizujú. Neviem prečo, jeho tohtoročný čas je 1:44.10. A zároveň je to aj jeho osobné maximum.  Momentálne budú prebiehať rozbehy. Najlepší čas v semifinále a v rozbehoch zatiaľ drží Solomon. Dráhy na ktorých budú športovci štartovať, zatiaľ nevedia ani oni sami.

Tipy 

                   Solomon D.  ~  1-2  ~  1.65  ~  9.7/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:05.

             Mohammed A.L. - Bosse P.A.  ~  2  ~  1.95  ~   8.1/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:05.

             Symmonds N. - Mohammed A.L.  ~  1  ~ 1.60  ~  7.1/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:05.

 

 

Ženy - 3000m prekážky

 

V tomto behu prevládajú najmä africké národy. Medzi najväčšie favoritky patria Milcah Chemos Cheywa, Sofia Assefa, Hiwot Ayalew no a zároveň štvrtá favoritka, ktorej udeľujem moju divokú kartu je Lidya Chepkurui. Všetky štyri časy za tento rok sú dobré a hodné finále. Cheywa zabehla tento rok 3000m cez prekážky za 9:14.17. Assefa dosiahla čas  9:14.61. Ayalew má najslabší čas, už sú tu pochybnosti o jej zdravotnom stave. Hodnota je 9:17.60. No a moja čierna kobyla zabehla tento úsek za 9:13.76. Najlepší čas, čo bol kedy zabehnutý z tejto štvorice má Cheywa. Hodnota je 9:07.14, ale aj tak to nie je svetový rekord. Chepkurui si beží pre svoje medaily a pilne zarezáva. V 1. dráhe nastúpi Chepkurui, takže kontrola tu je, ale aj tak zabehne do prvej štvorky a tie sa budú postupne vzdialovať. Som zvedavý na finiš. Najlepší má jednoznačne Cheywa. Tak uvidíme, čo dnes kto vyčaruje. Niikto iný už nemôže ohroziť túto štvoricu. Ostatné behajú časy ako 9:30.00 a to je už veľa. na dráhe to najviac sadne Cheywe a Chepkurui. Ayalew tu má menšie problémy.

Tipy:

                  Chepkurui L.  ~  1-3  ~  1.80  ~  7.9/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:20.

             Assefa S. - Ayalew H.  ~  1  ~  1.67  ~  7.3/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:20.

             Chepkurui L. - Diro E.  ~  1  ~  1.58  ~  7.0/10  ~  Fortuna  ~   13.08.2013  19:20.

             Chepkurui - Ayalew H.  ~ 1  ~  1.75  ~  7.0/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  19:20.

 

 

Ženy - Tyč

 

Kráľovná tejto disciplíny, ako všetci viete je Isinbayeva. Ale v posledných rokoch, jej to už tak nejde a stále sa objavujú nové a nové súperky, zároveň sú aj lepšie. Napríklad Yarsiley Silva alebo Jennifer Suhr. Ale aj ostatné, tie však už niepredstavujú nebezpečenstvo. Najväčšie nádeje vkladám do Silvy, pretože tento rok skočila až 4.90m, čo je pekný výkon. Tímto výkonom prekonala aj svoje osobné maximum. Isinbayeva bola paní v minulosti, v poslednej dobe už slabne, ale je domáca, takže ju budú diváci podporovať, majú ju predsa najradšej. Tak možno niečo skočí, ale nemyslím si, že má nejakú extra šancu, bude rada, ak vôbec získa medailu. Tento rok výkon 4.78m. Ďalšou súperkou je Suhr. Tento rok skočila 4.80m, to je pekný výkon. S najlepšou formou sem prišla Silva. Samozrejme musí niekto obdržať aj divokú kartu, a v tejto disciplíne ju dávam ruskej pretekárke Savchenkovej. Jej výkon za tento rok má hodnotu 4.73m, to je veľmi pekné a nyvše je doma, takže aj túto budú domáci podporovať.

Tipy 

Silva Y.  ~  V ( 1. )  ~  2.75  ~  6.7/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  17:30.

              Silva Y. - Suhr J.  ~  1  ~  1.55  ~  6.4/10  ~  Fortuna  ~  13.08.2013  17:30.

             Savchenko A. - Svobodová Ptáčniková J.  ~  1  ~  1.55  ~  6.1/10  ~  Fortuna  ~  13.082013  17:30.

 

 

Všetky disciplíny zase robiť nebudem. Dúfam, že sa Vám páči tento nový dizajn a hlavne, nech sa Vám páčia tipy. Osobne sa na tento deň teším, budú zaujímavé boje a medaily a podobné záležitosti.

Prajem všetkým pekný a ničím nerušený deň.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Ak sa Vám preview páčilo, prosím zdieľajte  Zdieľajte preview na Facebooku Zdieľajte preview na Twitteri Zdieľajte preview na Google+ Pošlite email s linkom na toto preview Zdieľaj preview na sieti LinkedIn



Diskusia k preview



icon arrow Ak chcete diskutovať - prihláste sa.

smajl1 smajl2 smajl3 smajl4 smajl7 smajl8 smajl9 smajl10 smajl11 smajl12 smajl13 smajl14 smajl18 smajl16 smajl20 smajl21 smajl22 smajl25 smajl26 smajl27 smajl28 smajl24 smajl29 smajl30 smajl6 smajl15 smajl31 smajl32 smajl33
 Meno   Dátum   Reakcia na preview 
silverwolfs 13.08.2013, 15:36 inšpirujem sa moc krásne napísane **26**26