Registrácia


Zabudnuté heslo / Lost Password

​​
Online: silverwolfs

Dievča týždňa
Klikni pre zvacsenie
Chlap týždňa
Klikni pre zvacsenie

Wimbledon naživo a 15€ pre nových hráčov
Doxxbet - Druhé podanie jedine s nami!
DOXXbet rozdáva každému tipérovi až 50€


Ford Auto, Ford novinky


Viac o Tipli nájdeš TU





Swiss Casino

CleverTips.net

Jooble

Prosím, ak máte záujem tipovať vo Fortune, zaregistrujte sa cez nasledujúci textový odkaz.

Registrácia SK zákazníkov
Registrácia CZ zákazníkov



sport radio live stream

Live Výsledky

Ak sa Vám NašeTipy páčia, zdieľajte 

Zdieľajte NašeTipy.com na Facebooku Zdieľajte NašeTipy.com na Twitteri Zdieľajte NašeTipy.com na Google+ Pošlite email s linkom na NašeTipy.com Zdieľaj NašeTipy.com na sieti LinkedIn

¤ ~ Athletic Special ~ ¤

Day 6 [Thursday] / 15.08.2013 / autor: Ezio
preview -> Šport: Atletika | Zobrazení: 1637x | Počet komentárov - | Pridané: 14.08.2013, 17:45 | Zobraz všetky previews od nicku Ezio  »

Zdravím, fanúšikov atletiky. Dnes je v Moskve voľný deň pre bežecké súťaže. Konali sa len kvalifikácie na niektoré tie disciplíny. A keďže ma chytilo písať projekt, tak Vám ho napíšem dnes, aspoň bude zajtra viac času na iné projekty.

 

Tak, zatiaľ to v Moskve vyzerá zaujímavo, niektoré súťaže vôbec nevyhrávajú favoriti a niektoré zase vyhrávajú. Uvidíme, ako sa to tam bude vyvíjať, aj nasledujúce dni. Ale pusťme sa do disciplín, ktoré sa konajú zajtra.

 

Ja som si na zajtra vybral tieto diciplíny.

 

Muži:  400m prekážok, 3000m prekážok, výška.

Ženy:  Trojskok, 400m prekážok.

 

Dúfam, že Vám toľko disciplín stačí. Síce tu niesú všetky disciplíny, ani nie sú vypísané, ale tak ja Vám ich tu vypíšem. Finálové boje sa budú odohrávať v disciplínach ako 400m prekážok (M,Ž), 3000m prekážok (M), výška (M), trojskok (Ž), 400m prekážok (Ž), 1500m (Ž).

 

Muži - 400m prekážky

 

Prvou a zároveň najobľúbenejšou zajtrajšou disciplínou bude práve táto. Včera som si pozrel pár rozbehov a aj semifinále a poviem Vám, myslím, že to bude to tlačenica v cieli. Súperi sú riadne vyrovnaný a podávajú krásne výkonu. Medzi papierových favoritov patria najmä Michael Tinsley, Jehue Gordon. Tinsley behá veľmi dobre.  Jeho tohtoročné maximum má hodnotu 47.96s. Jeho najlepší čas má hodnotu 47.91s. Čo je teda tiež pekný výkon. V rozhovore sám tvrdil, že bude chcieť prekonať svoje osobné maximum. Absolútne nechápem, prečo stávkové favorizujú Jehue Gordona. Jeho najlepší čas za tento rok je 48.00s a jeho osobným maximom je čas 47.96s. 6 majú v tomto behu lepšie osobné maximum. Síce tento rok predviedol pekné výkony, nemá nato, aby vyhral celú súťaž. Nemá postavu ani kondičku nato, aby v poslednej stovke pridal plyn a vyhral to, skúr bude púšťať. Avšak títo dvaja sú len papierový favoriti. U mňa majú rozhodne šancu aj Cisneros, Sanchéz, Clement. Cisneros behá tento rok nenormálne dobré výkony, včera večer ako nič predbehol Sanchéza a poslednú stovku, nebežal ani na 50%. Do cieľa prišiel úplne v pohodičke nezadýchaný, bez problémov. Jeho čas bol dobrý, ale jeho tohtoročné maximum je 47.93s, taký čas nemá nikto za tento rok. Zabehol najlepší výkon semifinále aj rozbehov. Chudák Tinsley, bol zadýchaný oproti nemu oveľa viac a to už nehovorím o Gordonovi, ten tam skoro odpadol. Clement je starý šibal, ktorý môže prekvapiť, ak sa mu zachce bežať. Jeho čas na 400 metroch bol famózny, v minulosti dráhu zabehol za 47.24s. Tento ro, to až také dobré nemá a jeho forma upadá, má čas 48.06s. Sanchéz, to je tiež jeden z tých, ktorí môžu prekvapiť. Rovnako ako Clement môže prekvapiť. Jeho maximum odkedy preteká je 47.25s a skoro trhol svetový rekord, ktorý drží práve Clement. Avšak v tejto sezóne zabehol dráhu za 48.10s. Včera to taktiež nebolo ružové, ako som už písal. Skoro vydýchal všetok vzduch, čo na Lužníkoch ešte zostal. Môžme sa tešiť na krásne súboje, keďže, všetci najväčší favoriti sú vedľa seba na dráhach. 3.dráhu má Tinsley, 4.dráhu má Sanchez, 5.dráhu Cisneros a 6. Gordon. Clement beťár štartuje na 1. dráhe. Najvýhodnejšie to má Clmemnt, ktorý môže kontrolovať, čo sa pred ním deje a pozrieť si pekný závod. Z najväčších favoritov má najväčšiu výhodu Tinsley. Najlepšie postavený sú Sanchez a Cisneros, no a najhoršie to má chudák Gordon na6. dráhe. Bude to pekný závod, keďže favoriti budú vedľa seba na dráhach. Najlepšiu akceleráciu má Sanchéz a najlepšie preskakuje Cisneros, využíva taktiku "13 krokov", ale v poslednej dobe ju odkukal aj Tinsley aj ostatný, takže už to taká výhoda nebude. Ja osobne sa na tento závod nesmierne teším a dúfam, že aj vy. Síce sa tu správne tipy budú hľadať ťažko, ale hádam Vám predvediem správne. Divokú kartu obdrží Sanchéz.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Cisneros O. - Culson J.  ~  1  ~  1.60  ~  8.7/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  18:55.

 

#Nr.2:  Clement K. - Hanne M.K.  ~  1  ~  1.50  ~  8.1/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  18:55.

 

#Nr.3:  Sanchez F.  ~  1-4  ~  1.40  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  18:55.

 

 

Muži - 3000m prekážky

 

V tejto disciplíne veľa adeptov na víťazov nie je. Favorizovaní sú len Conseslus Kipruto a Ezekiel Kemboi. Najlepším časom za tento rok vládne Kemboi, ktorý ako jediný bežec zabehol túto dráhu za menej než 8 minút, Jeho čas bol 7:59.03s. Ale to ani skratka nebol jeho najlepší výkon, v minulosti zabehol aj lepší výkon. Napríklad 7:55.76. Jeho konkurentom, ktorého doteraz nikto nepredbehol bol jeho krajan Koech, ktorý zabehol dráhu za 7:54.31s. Teraz však už takéto výkony nebehá, ale stále má šancu medailovo sa umiestniť. Kipruto, taktiež nádejný talent. Jeho najlepší čas za tento rok má hodnotu 8:01.16s. Tento čas je aj jeho maximom. Je to maldá hviezda 3000m. Možno sa bojíte, že by svetový rekordman Koech mohol zaútočiť na prvé miesto. Ano môže, síce jeho najlepší čas bol 8:02.63s za tento rok, stále je to starý dobrý pretekár, ale nemyslím si, že by bral zlatú medailu, až takú kondíciu nemá. Taktiež mu do kariet nenahráva zdravotný stav. Momentálne sa lieči z nádchy, ktorú dostal počas pobytu v Moskve, dúfajme, že sa vylieči, ale podľa štartovej listiny by mal nastúpiť. Jedného bežca, som Vám však utajil, ale teraz Vám ho prezrádzam, tento hráč obrdží divokú kartu a jeho meno je Bannabad. Jeho čas bol, až veľmi dobrý, 8:00.09. Je to jediný európan, ktorý kedy zabehol takýto dobrý čas. Síce nepochádza priamo z Francúzska, ale európa ho získala. Tu to tiež bude pekný boj, predpokladám, že táto skupinka sa oddelí od ostatných a budeme sledovať napínavý boj. V akej dréhe štartujú, to je jedno, aj tak je to v tomto závode nepodstatné. Ako som už písal, beh bude zaujímavý a ja sa teším.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Kemboi E.  ~  1-2  ~  1.65  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  18:15.

 

 

Muži - Výška

 

Ďalšia disciplína, síce tieto zrovna nepozerám najradšej, ale tak určite si ju podám. Medzi najväčších favoritov patria Bondarenko, Ukhov, Kynard. Najlepším je suverénny Bondarenko, ktorý v tomto roku skočil 2.41m a tým prekonal svoje osobné maximum. Ukhov skočil tento rok 2.30m, ale rekord má 2.40m. Síce to už preskočil, tak, že mu to tyč, cez ktorú skákal sa poriadne hojdala. Kynard je môj obľúbený výškar a dúfam, že aj tu uspeje a donesie mi nejaký kov. V tomto roku skočil cez 2.37m a zlepšil svoje osobné maximum o 3cm. Ďalším, ktorý by mohol týchto borcov prekonať je Barshim, ktorý tento rok skočil cez 2.40m a o tyč sa ani len nešuchol. Shustov, to je ďalši špekulant, niekedy skáče výkony a niekedy len podpriemerné skoky. Tento rok je to slabota len 2.31m, rekord však má 2.36m. Divokú kartu obdrží kanadský výškar Derek Drouin, ktorý tento rok skočil 2.36m a prekonal svoje osobné maximum. Uvidíme, ako to dopadne, aj keď som tu vymenoval, skoro všetkých, stále sú tu maníci, ktorý majú šancu ich preskočiť. Posledným, ktorý preskočil 2.30 je Baniótis, ktorý skočil až 2.34m. A zrazu je tu toľko adeptov na kov. Ukhova tam stávkové favorizujú, kvôli domácemu prostrediu, čaká že dopadne ako Isinbayeva. Žiadne, slabé výkony cez celý rok a potom hneď dobre, že nepreskočí svetový rekord. Výhodu prostredia má aj Shustov, tu sa tiež bude čakať, že na domácej pôde skočí niečo famózne. Ja si však myslím, že Bondarenko si svoje kráľovanie v disciplíne udrží.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Shustov A. - Grabarz R.  ~  1  ~  1.58  ~  8.1/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  17:00.

 

#Nr.2:  Grabarz N. - Drouin D.  ~  2  ~  1.85  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  17:00.

 

#Nr.3:  Kynard E.  ~  1-3  ~  1.80  ~  7.1/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  17:00.

 

 

Ženy - Trojskok

 

V tejto disciplíne patria medzi najväčšie favoritky Ibarguen, Saladuha, Koneva. Najväčšou papierovou favoritkou je Caterina Ibarguen. Jej výkon bol 14.83m. Pre mňa je jednou z top Olha Saladuha, ktorá tento rok skočila 14.88m. Jej rekord je 14.99m. Koneva skočila tento rok 14.82m. Jej osobným maximom bol tento výkon. Divokú kartu získava svetová rekordmanka Anna Pyatyukh. Jej rekord je 15.02m, čo je veľmi pekný výkon. Tento rok však skočila len 14.40m. Avšak, aj v tejto disciplíne sa po rokoch, môže ukázať aj Pyatykh. Včera sme videli, že domáci to vedia na svojej pôde a Luzhniki sú pre nich pravým orechovým. Uvidíme. Na túto disciplínu sa veľmi teším, ale štartuje aj Jana Velďáková, tak jej držte palce. Možno prekvapí seba a aj nás. Výhodou Konevy a Paytykh môže byť domáce prostredie a môžu ukázať maximálny výkon.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Saladuha O. - Koneva E.  ~  1  ~  1.58  ~  8.1/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  17:35.

 

#Nr.2:  Saladuha O.  ~  1-2  ~  1.70  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  17:35.

 

#Nr.3:  Koneva E. - Knyazyeva H.  ~  1  ~  1.40  ~  7.0/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  17:35.

 

Ženy - 400m prekážky

 

Musíme si predsa dať niečo, aj zo ženských bežeckých súťaží. Najväčšou favoitkou je Zuzana Hejnová, ktorá v tomto roku, behá neuveriteľné výkony. Tento rok zabehla čas 53.04s. Nemá tu žiadnu konkurentku, ktorá by ju mohla ohroziť. Na druhé miesto tipujem nádejnú britku Shakes-Drayton, ktorá zabehla za tento rok čas 53.67s. Je to zároveň, aj jej maximum. Možno ešte Lashinda Demus ich môže ohroziť. Ak by chytila druhý dych a zabehla taký čas, ako v minulosti. 52.34s bol jej čas. V tejto disciplíne neočakávam nejaké extra boje. Hejnová to znovu vyhrá, ako vždy. Tu čo písať nemám. Ešte tu je Muhammad, ale tá zabojuje o bronz a bude rada, ak ho získa. Jej čas bol 53.87s. Najvýhodnejšiu pozíciu má práve Hejnová, ktoré štartuje v 3. dráhe. Shakes-Drayton bude v 5. dráhe. Mohammed bude štartovať v 6. dráhe. Tu je to myslím jasné.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Shakes-Drayton P.  ~  1-2  ~  1.35  ~  9.7/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  18:40.

 

#Nr,2:  Muhammad D. - Child E.  ~  1  ~  1.38  ~  9.4/10  ~  Fortuna  ~  15.08.2013  18:40.

 

 

Na zajtra takto, dúfam, že som sa nikde nepomýlil a miesto zajtra som nenapísal dnešok, pretože to mám dnes popletené. Niektoré disciplíny som Vám neopísal, treba nechať niečo iným.

 

Ako som už písal na disciplíny sa teším a budem zvedavý, ako to všetko dopadne.

 

Prajem pekný zajtrajší deň.

 

 

 

 

 

 

 

 




Ak sa Vám preview páčilo, prosím zdieľajte  Zdieľajte preview na Facebooku Zdieľajte preview na Twitteri Zdieľajte preview na Google+ Pošlite email s linkom na toto preview Zdieľaj preview na sieti LinkedIn



Diskusia k preview



icon arrow Ak chcete diskutovať - prihláste sa.

smajl1 smajl2 smajl3 smajl4 smajl7 smajl8 smajl9 smajl10 smajl11 smajl12 smajl13 smajl14 smajl18 smajl16 smajl20 smajl21 smajl22 smajl25 smajl26 smajl27 smajl28 smajl24 smajl29 smajl30 smajl6 smajl15 smajl31 smajl32 smajl33