Registrácia


Zabudnuté heslo / Lost Password

​​ 
Dievča týždňa
Klikni pre zvacsenie
Chlap týždňa
Klikni pre zvacsenie

Wimbledon naživo a 15€ pre nových hráčov
Doxxbet - Druhé podanie jedine s nami!
DOXXbet rozdáva každému tipérovi až 50€


Ford Auto, Ford novinky


Viac o Tipli nájdeš TU





Swiss Casino

CleverTips.net

Jooble

Prosím, ak máte záujem tipovať vo Fortune, zaregistrujte sa cez nasledujúci textový odkaz.

Registrácia SK zákazníkov
Registrácia CZ zákazníkov



sport radio live stream

Live Výsledky

Ak sa Vám NašeTipy páčia, zdieľajte 

Zdieľajte NašeTipy.com na Facebooku Zdieľajte NašeTipy.com na Twitteri Zdieľajte NašeTipy.com na Google+ Pošlite email s linkom na NašeTipy.com Zdieľaj NašeTipy.com na sieti LinkedIn

¤ ~ Athletic Special ~ ¤

Day 7 [Friday] / 16.08.2013 / autor: Ezio
preview -> Šport: Atletika | Zobrazení: 1531x | Počet komentárov 1x | Pridané: 16.08.2013, 09:17 | Zobraz všetky previews od nicku Ezio  »

Zdravím, priaznivci atletiky. Ako všetci viete, v Moskve, konkrétne na Lužníkoch sa nám pomaly odštartuje 7 deň MS. Zachvíľu bude po Ms a zase budem musieť čakať rok. Rád si však zatipujem, aj Diamantovú ligu. Ale ešte máme 2 dni pred sebou, takže ich treba využiť. Uvidím, či budú niekde kurzy a spravím Vám projekty aj na ďalšie dni. Možno sa niektorý pýtate, prečo ? Odpoveď je jednoduchá, odchádzam s rodičmi, na dovolenku. Takže sa vrátim, až budúcu Nedeľu, ale budem sa snažiť navrátiť vo veľkom štýle a niečo cez dovolenku vymyslím, možno nejaký nový projekt alebo niečo také. Každopádne, toto je atletický špeciál, tak čo to sem motám. Poďme teda na tie disciplíny.

 

Dnes je k dispozícií, niekoľko disciplín. A ja budem písať o týchto:

 

Muži: Diaľka, Guľa, 5000m.

 

Ženy: 200m, Kladivo.

 

 

Muži - Diaľka

 

Táto disciplína je prvá, ktorú som si vybral. Medzi najväčších favoritov patrí domáci Aleksandr Menkov. Favorizovaní sú aj španielsky matador Eusebio Cáceres a diaľkár s podobnými tradíciami ako španiel. Mexikánec
Luis Rivera. Nemyslím, si, že štartuje niekto, kto by mohol ohroziť túto trojicu. Domáci reprezentant tento rok skočil 8.42m, čím prekonal svoje osobné maximum z minulosti. Cáceres skočil tento rok 8.37m a taktiež prekonal svoje maximum z miulosti. No a posledným z trojice je Luis Rivera, ktorý tento rok skočil 8.46m a ako aj všetci ostatní vylepšil svoje maximum z minulosti. Bude to ostrý boj medzi rusom španielom a maxičanom a bude to veľmi zaujímavé. Štartuje tu však aj číňan Jinzhe Li, ktorého maximum za tento rok je 8.34m, síce to prvú trojicu ohroziť nemôže a taký výkon, už myslím nezopakuje. Už tu nie je nikto lepší. Jedine, žeby sa svetový rekordér rozhodol skočiť, čo len vie. Možno viete, kto to je. No predsa Dwight Phillips, ktorého rekord má hodnotu 8.74m. Tento rok, však štartuje ako pretekár, ako outsider a aj ním je. Je to jediný pretekár štartujúci s diaľkou pod 8m. Skočil 7.95m. Každý bude mať nejakú tú výhodku. Menkov, bude mať domáce prostredie. Rivera bude mať výhodu najlepšieho tohtoročného výkonu. Cáseros bude mať zase výhodu výšky. Osobne si myslím, že to bude napínavý súboj. Divokú kartu obdrží Luis Rivera.

 

Tipy

 

#Nr1:  Rivera L. - Mokoena G.K.  ~  1  ~  1.65  ~  9.4/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  17:25.

 

#Nr.2:  Rivera L.  ~  1-4  ~  1.45  ~  9.0/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  17:25.

 

#Nr.3:  Rivera L. - Reif Ch.  ~ 1  ~  1.52  ~  8.4/10  ~  Fortuna  ~  16.082013  17:25.

 

#Nr.4:  Menkov A. - Cáseres E.  ~  1  ~  1.48  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~ 16.08.2013  17:25.

 

 

Muži - Guľa

 

V tejto disciplíne, to nebude, až také zaujímavé. Za najväčšieho favorita sa považuje Ryan Whiting z USA. Nemal by ho nikto ohroziť, ale sú tu dvaja, ktorí majú aspoň šancu. Jeho kolega z USA Reese Hoffa a David Storl z Nemecka. Avšak nechápem, prečo práve Srotl, keď majú iný guliari aj lepšie výkony. Whitinga nemôže ič ohroziť, tento rok vrhol guľu až 22.28m. Navyše tento výkon sa mu podaril tento rok, tým si vydobil pozíciu favorita na celkové víťazstvo. Jeho kolega, tento rok hodil 21.71m. Avšak hodil už aj lepší výkon. Jeho rekord je 22.43m. No a tretí športovec, David Storl hodil iba 21.04m. Nechápem prečo je tak vysoko. Však od neho hodili tento rok lepšie Prášil, Lauro, Ivanov, Armstrong. Divokú kartu udeľujem Prášilovi z Česka, pretože výkony, aké predvádza sú na medaile. Lauro hodil 21.26m a tým prekonal svoj doterajší rekord. Ivanov a Armstrong majú po 21.09m. O 1. mieste je rozhodnuté, ale čo sa bude diať  v boji o bronz. Bude to napínavý súboj, kde majú šancu všetci títo vypísaný. Divokú kartu obdrží Ladislav Prášil.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Hoffa R. - Storl D.  ~  1  ~  1.55  ~  8.1/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  18:05.

 

#Nr.2:  Storl D. - Prašil L.  ~  2  ~  1.85  ~  7.4/10  ~  Fortuna ~  16.08.2013  18:05.

 

#Nr.3:  Hoffa R.  ~  1-3  ~  1.55  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  18:05.

 

#Nr.4:  Martin C. - Stašek M.  ~  1  ~  1.60  ~  6.1/10  ~  Fortuna  ~ 16.08.2013  18:05.

 

 

Muži - 5000m

 

Tento závod bude zdĺhavý a opäť tu máme jasného favorita. Koho iného než Mohammada Faraha. Avšak je na neho malý kurz a samozrejme, žeby mal vyhrať, ale sú tu aj iný závodníci s oveľa lepšími časmi, ako napríklad
Yenew Alamirew, Edwin Cheruiyot Soi, Thomas Pkemei Longosiwa, Galen Rupp, Isiah Kiplangat Koech, Hagos Gebrhiwet. Títo všetci majú lepšie časy, ale to len preto, že Farah tento rok bežal 5000m, iba raz. Odvtedy jeho forma narástla a po zlate na 10000m vyhrá aj túto disciplínu. Všetkých, ktorých som napísal, to sú bežci, ktorí majú na to, získať medaile. Časi majú lepšie tak o sekundy, poprípade niektorý aj o stotiny. Poďme si ich časy trošku priblížiť. Alamirew, je hneď druhý adept na zlato. Jeho čas za tento rok má hodnotu 12:54.95. Čas keňského závodníka Soia má hodnotu 12:51.34. Tento čas zabehol pred nedávnom a je to jeho osobné maximum. Longosiwa tiež nezaostáva a jeho čas je 12:59.81. Síce je to horší čas než mali prvý dvaja, ale stále tu je šanca. Ostrieľaný američan rupp, je už jednoducho taký. Ak chce prekvapí. Jeho čas je však slabší. Má hodnotu 13:05.17. Koech sa už vyliečil zo spomínanej chrípky a jeho čas za tento rok bol 12:56.08. No a čas Gebrhiweta má hodnotu 12:55.73. On drží najlepší doterajší čas, medzi všetkými timito závodníkmi. A teraz spomínani čas Faraha 13:05.88. Vôbec, by som ho nedával na favorita, aj keď asi podľa jeho formy, to môže vyhrať. Podľa časov nie. Podľa formy áno. Ako vidíte duely sú ťažké na tipovanie, ale závod bude priam epický. Divokú kartu obdrží Edwin Cheruiyot Soi.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Alamirew Y. - Gebrhiwet H.  ~  1  ~  1.65  ~  6.4/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  18:40.

 

#Nr.2:  Gebrhiwet H. - Koech I.K.  ~  1.43  ~  5.7/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  18:40.

 

#Nr.3:  Soi E.Ch.-Koech I.K.  ~  1  ~  1.55  ~  5.1/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  18:40.

 

#Nr.4:  Lagat B.-Longosiwa T.P.  ~  2  ~  1.91  ~  4.7/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  18:40.

 

 

Ženy - 200m

 

Na túto disciplínu som sa dnes tešil najviac, síce to bude to najťažšie na uhádnutie, ale niečo snáď uhádneme. Favoritiek je tu veľa. Podľa kurzov je však najväčšou američanka Alison Félix. Ďalšou favoritkou je moja ubľúbenkyňa Fraser-Pryce. Avšak sú tu aj iné bežkyne, ako napríklad Blessing Okagbare  alebo bežkyäa s Pobrežia Slonoviny, Murielle Ahoure. Félixovej najlepší čas za tento rok má hodnotu 22.30s. Avšak jej rrekord má hodnotu 21.69s. Jamajská bežkyňa má za tento rok čas 22.13s. Jej najlepší čas je iba 22.09s, čo je oproti Félixovej málo. Okagbare zabehla tento rok najlepší čas, aký kedy zabehla a mal hodnotu 22.31s. Ahoure behá veľmi dobre tento rok, jej najlepší čas za tento rok bol 22.24 a tým prekonala svoj doterajší najlepší čas. Najlepší reakčný čas z tejto štvorice mala Fraser-Pryce. Mal hodnotu 0.152s. Avšak boli tu aj lepšie reakčné časy. Absolútne najlepší mala Shaunae Miller. Hodnota reakčného času bola 0.145 s. Najhorší reakčný čas mala Felixová. Ahoure mala tiež pekný reakčný čas. Najlepší kvalifikačný čas mala Felixová. Ešte si preberieme štartové dráhy. Budeme môcť vidieť súboj Felixovej a Pryceovej, ktoré štartujú na dráhach 3 a 4. Ale aj boj o 3. miesto bude zaujímavý, keďže Okagbare a Ahoure sú taktiež vedľa seba.Okagbare má dráhu 5 a Ahoure 6. Akoby toho nebolo málo, všetkyp retekárky sú vedľa seba, dobre to vymysleli organizátory. Pod kontrolou to bude mať Félixová, ktorá má najvýhodnejšiu dráhu z hľadiska kontroly pretekov. Všetci sa teda dúfam tešíte na tento boj. Divokú kartu obdrži Murielle Ahoure.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Ahoure M. - Okagbare B.  ~  1  ~  1.67  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  19:10.

 

#Nr.2:  Ahoure M.  ~  1-3  ~  1.80  ~  7.0/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  19:10.

 

#Nr.3:  Miller S. - Ryemyen M.  ~  1  ~  1.70  ~  6.7/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  19:10.

 

 

Ženy - Kladivo

 

Tento šport, pre mňa nie je atraktívny, nepozerám ho, až tak často, ale kvalifikáciu som si pozrel. Najväčšími favoritkami sú Tatyana Lysenko a Anita Wlodarczyk. Ohroziť by ich ešte mohla nádejná kladivárka Oksana Kondrateva.  Najlepšou kladivárkou je Lysenko, ktorá tento rok vrhla kladivo do diaľky 78.15m. Stále však neprekonala rekord z minulosti. Rekord mal hodnotu 78.51m. Wlodarczyk hodila v tejto sezóne 76.93m. Jej najlepší výkon, však je 78.30m. No a Kondrateva tento rok vrhla kladivo, až do diaľky 77.13m. Prekonala tým svoj rekord o nejaké tie 2-3 metre. Stávkové považujú za favoritov, aj iné kladivárky, ale ja si nemyslím, že by ich mohol niekto ohroziť. Také výkony, aké majú oni za tento rok, nedosiahli nikdy. Lysenko a Kondrateva budú mať podporu od domáceho publika a budú sa snažiť vyhrať cenné kovy. Najlepšie v kvalifikácií hodila kladivo Wlodarczyk, 76.11m bola hodnota hodu. Lysenko, ani Kondrateva nehádzali naplno. Hodili si len tak.Divokú kartu obdrží Oksana Kondrateva.

 

Tipy

 

#Nr.1:  Bulgakova A. - Kondrateva O.  ~  1  ~  1.80  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  16:55.

 

#Nr.2:  Lysenko T.  ~  V ( 1. )  ~  1.85  ~  7.4/10  ~ Fortuna  ~  16.08.2013  16:55.

 

#Nr.3:  Lysenko T. - Wlodarczyk A.  ~  1  ~  1.67  ~  7.4/10  ~  Fortuna  ~  16.08.2013  16:55.

 

 

Dnes je tu trošku viac zápasov, to kvôli tej dovolenke, nech si užijete tie tipy a projekt. Nezabudnite si to dnes pozrieť, bude to dobrý deň.

Prajem pekný deň.

 

 


 


 


 


 

 


 

 

 

 

 




Ak sa Vám preview páčilo, prosím zdieľajte  Zdieľajte preview na Facebooku Zdieľajte preview na Twitteri Zdieľajte preview na Google+ Pošlite email s linkom na toto preview Zdieľaj preview na sieti LinkedIn



Diskusia k preview



icon arrow Ak chcete diskutovať - prihláste sa.

smajl1 smajl2 smajl3 smajl4 smajl7 smajl8 smajl9 smajl10 smajl11 smajl12 smajl13 smajl14 smajl18 smajl16 smajl20 smajl21 smajl22 smajl25 smajl26 smajl27 smajl28 smajl24 smajl29 smajl30 smajl6 smajl15 smajl31 smajl32 smajl33
 Meno   Dátum   Reakcia na preview 
Ezio 16.08.2013, 11:49 Pardon, opravujem sa.
Pri Ženy - Kladivo.
#Nr.1: Víťaz duelu Kondrateva, pomýlil som sa, teraz som si to všimol. **28