MMA - Oktagon 9 (15.9.2018 štadión Ondreja Nepelu)

MMA - Oktagon / 15.09.2018 / autor: whiskysour
preview -> Šport: Bojové športy | Zobrazení: 555x | Počet komentárov 5x | Pridané: 11.09.2018, 11:27 | Zobraz všetky previews od nicku whiskysour  »

V sobotu 15.9.2018 zavíta v poradí 9. Oktagon turnaj do Bratislavy. Predpokladá sa najväčšia MMA udalosť, ktorá doposiaľ bola na Slovensku. Či to tak naozaj bude uvidíme v sobotu. Z celého turnaja som si vybral 4 zápasy, ktoré stoja za pozornosť. Z troch zápasov urobím Akovku a jeden zápas by bol vhodný zahrať sólo.

AKOVKA:

Benko vs. Laky

Majiteľ stavebnej firmy vs. pražský kaderník (barber). Tento zápas je športová nezmyselnosť, áno, priťahuje pozornosť kvôli projektu X (kde Benko schudol cca 50 kg a postaví sa do MMA zápasu). Majitelia Oktagonu dosiahli svoje, projekt X sa pýši veľkou sledovanosťou, ale podľa môjho názoru je športová hodnota úplne nulová. Pripadá mi asi tak ako keby dve partie chalanov z rybníka dostali priestor a švihli si zápas Horná vs. Dolná na Olympíjskom turnaji v Hokeji. Ale teraz už čisto k zápasu.

Benko trénuje MMA necelé dva roky (podľa jeho vyjadrení), vzľhadom, že jeho tréner je uznávaný Ilja Škondrič, tak verím tomu, že na zápas ho dobre pripravil či už po fyzickej ale hlavne aj psychickej stránke. Benko trénuje v OFA Bratislave, kde má nekutočné zázemie a výborných sparing partnerov od ktorých sa určite niečo naučil. Ďaľšou obrovskou výhodou je to, že trénovaniu obetoval fakt hodne, niekedy makal 3x denne, čo si asi obyčajný človek z fabriky nemôže dovoliť ale o to nejde.  Čo sa týka Lakyho, tak je známy hlavne svojimi srandičkami, ktoré predvádza vo videách. Trénuje v Reinders MMA v Prahe, čo je jeden z najlepších pražských gymov na MMA. Poctivo trénnuje nejaké 4 mesiace a aj keď jeho hlavný tréner André Reinders tvrdí, že má talent a že je pohybovo zdatný, neverím tomu ,že dokázal za 4 mesiace natréovať toľko ako Benko v OFE za necelé dva roky.

Benko je jeden z hlavných spoznorov celého Oktagonu, čo myslíte mohol by prehrať a nezakončiť jeho premenu Happyendom? Uvidíme v sobotu. Kurz na Benka je aktuálne vo fotune 1,32

Úškrt vs. Bugara

Rado Úškrt sa vracia po zranení. Jeho profi bilancia je (4-2-0) Všetky zápasy, ktoré vyhral ukončil pred limmitom (4x výhra 4x KO/TKO) Zaznamenal dve prehry jednu hneď v prvom zápase proti talianovi Verotimu, ktorý úspešne bojuje už v UFC druhý rok. Druhá prehra prišla vo finále Oktagon výzva 2 proti Pirátovi Krištofičovi, kde ťahal za kratší koniec. V zápase bol však oveľa ľahší ako pirát.  Rado disponuje neskutočnou silou a dravosťou. Trénuje v OFA Bratislava pod vedením Ilju Škondriča a tak isto ho trénuje aj Atilla Végh.

Lukasz Bugara je skúsenejší bojovník aspoň ča týka zápasov jeho bilanca je (8-6-0) 5x vyhral na submision, takže bude nebezpečný hlavne na zemi, na čo si bude musieť dávať Rado pozor. Myslím, že je to pre neho jediná hrozba, Bugara tvrdosťou na Rada nemá. Čo ma zaráža je Bugarova aktivita, posledný zápas mal v 3/2018 (prehra) a potom 3 zápasy v roku 2011 a ďalšie zápasy už v rokoch 2011-2007. Čo mi príde ako malá aktivita v posledných rokoch, tiež by to mohlo nahrávať Radovi. Cesta k víťazstvu pre Rada je udržať boj v postoji a trafiť súpera jedným z tvrdých úderov ktoré Rado má. Kurz na Úškrta je 1,23.

Kozma vs. Kertesz

Kozma neskutočný talent českého MMA, bilancia (22-10-0) 13 výhier na submision. Kozma je neskutočne skúsený borec na to že má 26 rokov tak má 32 profi zápasov. Je to komplexný bojovník ,ktorý dokáže bojovať v postoji a aj na zemi. Za posledné tri roky má jednu prehru a má nakročené veľmi ďaľeko. Veľmi rád by sa stretol vo finále pyramídy do 77kg v O2 aréne práve s Gáborom Borárošom. Ale pred tým musí urobiť posledný krok a to je sundať maďara Kertesza.

Kertesz má jeden zápas v Belatore a jeho bilancia je (5-0-0) zatiaľ neprehral , ale myslím si , že sa v doterajšej kariére nestretol s niekým ako je Kozma. Myslím, že nemá nič čím by rozbehnutého čecha zastavil. Kurz na Kozmu je 1,26.

Kurz Akovky dohromady je 2,05. (fortuna)

 

SOLO Zápas na tiket:

Ďatelinka vs. Salčák

Ďatelinka má bilanciu (4-4-0). Doteraz zápasil vo váhe do 77kg a prvý krát postupuje do Váhy do 84kg, sám si to vyžiadal, pretože už nechcel zhadzovať. Ďatelinka má početný funklub a prezývku Mr. Comeback, ktorú si vyslúžil z jeho zápasov, kedy už vypadal, že zápas prehrá, ale nejakým zázrakom sa mu podarilo zápasy otočiť. Čo som videl z jeho rozhovorov, tak nebude na tom najlepšie po psychickej ani fyzickej stránke. Opustili ho sponzori, Milan musí chodiť do práce a nemôže sa venovať MMA ako profík. Určite mu to nepridáva ani po pschycikej stránke . Tvrdí, že na zápas je pripravený, ale v každom videu spomína ako pracuje do noci a potom ledva zvláda tréningy.

Salčák má bilanciu (1-3-0), trénuje v Reinders MMA , kde má skvelé podmienky na tréning. Salčák dobrý v postoji a typ súpera ako je Milan by mu mal vyhovovať. Môj tip je hlavne kvôli tým negativným okolnostiam ktoré Milana stretli a kurz 3,21 na Salčáka vyskúšam.

Tip Salčák v kurze 3,21 na fortune




Ak sa Vám preview páčilo, prosím zdieľajte  Zdieľajte preview na Facebooku Zdieľajte preview na Twitteri Zdieľajte preview na Google+ Pošlite email s linkom na toto preview Zdieľaj preview na sieti LinkedIn



Diskusia k preview



icon arrow Ak chcete diskutovať - prihláste sa.

smajl1 smajl2 smajl3 smajl4 smajl7 smajl8 smajl9 smajl10 smajl11 smajl12 smajl13 smajl14 smajl18 smajl16 smajl20 smajl21 smajl22 smajl25 smajl26 smajl27 smajl28 smajl24 smajl29 smajl30 smajl6 smajl15 smajl31 smajl32 smajl33
 Meno   Dátum   Reakcia na preview 
admin 11.09.2018, 13:02 https://twitter.com/nasetipy/status/1039468829724823552
admin 11.09.2018, 13:02 https://www.facebook.com/nasetipycom/posts/2212120599071722
silverwolfs 11.09.2018, 12:58 Aj toto je fajn Hošek David-Zuzák Branislav 2 4,05 kurz.
whiskysour 11.09.2018, 12:07 mám ešte jeden tip na UFC Moskva na sobotu... možno to spisem do analyzy... hunt vs. oleynik.

proti
datelinkovi sa mi pozdava to ake ma teraz podmienky myslim ze kurz na Salcaka ma obrovsku hodnotu
silverwolfs 11.09.2018, 11:40 Proti datelinkovi by som dal aj ja, kurz popi*i. A taktiež proti piratovi! Gl podľa mna v MMA treba hrať iba veľké
kurzy, lebo sa môže stať hocičo.img src=